Enkel pastarätt med lyxkänsla

För ett år sedan bjöds jag på den här pastarätten och kunde inte låta bli att be om receptet. Det är bara så gott!

Rör ihop 2 ägg med 1 dl grädde, 1 dl riven parmesan, rivet skal från ½ citron och 1 msk citronsaft. Häll blandningen över nykokt pappardellepasta och servera med serranochips, stekta champinjoner, ruccolasallad och små tomater. Olivolja är gott att ringla över salladen och lite extra parmesan och några varv på svartpepparkvarnen funkar på pastan.

Serranochipsen gör jag genom att lägga ut aningens tjockare skivor serrano på en bakplåt och skjutsa in i 200 grader varm ugn i ca 5 minuter.

Collage2

Vännerna som kommer på fredag har inte blivit serverade detta än men nu är det dags. Ska bara hitta ett bra vin att ha till också. Tips någon?

En reaktion till “Enkel pastarätt med lyxkänsla

Lämna en kommentar