Midsommar på Resö

Vi vaknade till strålande sol och klarblå himmel. Varannandagsvädret håller i sig. Idag skulle vi fira midsommar på Resö. Maken hade fått tips om Johans gård av en svensk han träffade i Australien och eftersom vi redan var uppe i norra Bohuslän passade vi på.

Vid elva-tiden dök svärmor och svärfar upp med äldsta dottern och vi dukade fram sill med tillbehör tillsammans med Alinde på bryggan.

Med kransar på huvudet promenerade vi sen bort till Johans gård där det var fullt med folk och genuin svensk midsommarstämning. Jag lyckades inte få med mig någon av döttrarna i dansen men yngsta dotterns kompis hängde på, åtminstone några danser.

Yngsta dottern och hennes kompis fick ett antal inbjudningar till att följa med på fester och fnissade rätt mycket åt det. Men det är klart så fina som de gjort sig idag kan jag förstå det. Tjejerna kommer dock vara kvar med oss 🙂

Efter jordgubbsbakelse på bryggan tar vi det nu lite lugnt i väntan på att tända grillarna inför middagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s