Slarvigt men på bättringsvägen

Vi har slarvat lite.

I båten har vi ett komplett kök med dess tillbehör. Jag tänker på tallrikar, glas av olika slag, bestick, skålar, kastruller, köksredskap, uppläggningsfat och allt annat som kan tänkas höra ett kök till. Just det här tömmer vi aldrig när vi tar upp båten för vintern. Det får stå kvar och fixas sedan med i samband med sjösättning.

När vi köpte båten fick vi med en hel del köksattiraljer (inkl en tryckkokare!) och dessa tog vi heller inte ur båten utan istället fyllde vi på med egna grejer från förra båten. Dessutom då dimensionerat för fem personer. Summa sumarum finns det nu väldigt mycket grejer där. Onödigt mycket grejer till och med… För mycket grejer helt enkelt. Framförallt för de två personer som vi oftast är numera.

Så – nu har vi (läs maken) tagit hem allt. Allt har passerat diskmaskinen och det som inte är kvar i diskmaskinen finns just nu på vårt köksbord. Vårt köksbord är därför rätt belamrat för tillfället och kommer så att förbli tills vi tar oss själva i kragen och går igen om får sorterat vad som ska tillbaka till båten och vad som blir över.

Tur att vi har matsalsbord i vardagsrummet också 🙂

Ojdå – kom precis på att vi inte fått hem kastruller, stekpannor eller alla olika vin-, drink- och bubbelglas…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s