Nybakat till frukost

Ibland förvånar jag mig själv och på senaste tiden oftare än tidigare. Det måste bero på åldern….

I morse blev det nybakade frallor till frukost. Med valnötter och aprikoser i. Degen kalljäser i kylen över natten och bakar ut dem på morgonen.

Superenkelt var det.
Rör ut 15 g jäst i 4 dl kallt vatten. Blanda i 9 dl rågsikt, 1 msk honung, 1 1/2 tsk salt, 1 dl hackade valnötter och 10 klippta torkade aprikoser. Täck bunken med plast och ställ in i kylen över natten. På morgonen hälls degen ut på mjölat bakbordet, dras ut till en 10 x 40 cm stor rektangel, viks på mitten på längden, penslas med vatten och får mjöl strött på. Därefter ska degen vila under tiden ugnen (med plåt i) blir varm. 275 grader gäller. När ugnen är varm delas deglängden i tio delar och läggs över på plåten. Skjuts in i ugnen och 15 minuter senare är de klara.

Mums!

20131026-104326.jpg

Lämna en kommentar