Hur lång livslängd har en tvättmaskin?

Imorse hände det! Tvätten hade inte centrifugerats och maken drog igång maskinen igen. Visst den tog in vatten men sen hände inget mer. Valde vi att den skulle tömma gjorde den det men centrifugeringen funkade inte alls. Det var bara att konstatera – tvättmaskinen var trasig.

Ok, vi har haft den i nio år och det är klart att den har snurrat sina varv. För det måste väl vara det som avgör livslängden på en tvättmaskin? I en trebarnsfamilj med allergiker och många som tränar har den verkligen fått bekänna färg.

Reparatör är bokad och han kommer och tittar på den på fredag. Fredag? Det är ju en evighet dit. Idag kunde vi ialla fall tvätta hos grannen. Det var tvätten som låg i maskinen när den gick sönder som behövde tvättas. Dyblöt och full med tvättmedel kunde den inte ligga till sig till på fredag, om det nu är så att maskinen går att laga… Jag misstänker starkt att vi borde titta på tvättmaskinsutbudet så att vi vet vilken vi ska köpa när reparatören meddelar att vår maskin inte går att laga.

Nåja, nästa maskin lär ju hålla lite längre… Vi blir ju sakta men säkert färre i hushållet 🙂

4 reaktioner till “Hur lång livslängd har en tvättmaskin?

 1. Vänta bara,vitvarorna brukar ju ha samma livscykel..
  Tidsfråga innan diskmaskinen börjar krångla..
  See you soon!! Anders

  Gilla

 2. Hej!

  En liten knasig fråga: Min tvättmaskin gick sönder med samma symtom som din. Efter att ha googlat på”livslängd tvättmaskin” hamnade jag på din blogg. Hoppas att du inte tar illa upp om jag frågar. Men kommer du ihåg hur mycket reparatören ville ha?

  Mvh

  Håkan

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s