Livslängd på en spis

För ett tag sedan skrev jag om livslängd på en tvättmaskin. Det var i samband med att tvättmaskinen gick sönder. En god vän påpekade då att alla vitvaror brukar ha ungefär lika lång livslängd så vi skulle ha fler trasiga maskiner att se fram emot. Lite kaxigt trodde jag nog att tvättmaskinen var det vi slitit mest på så det skulle nog dröja ett tag… Han hade rätt…

Nu har spisen gått sönder!

En platta har gett upp helt och hållet och ytterligare en platta blir mer och mer seg… Ska man laga och sedan går de resterande också eller köper man en ny och vad köper man för något då?

Det får bli en ny. Med varmluft. Det har vi inte på den gamla. Design är ju också en faktor. Vi har ingen integrerad häll utan en gammal vanligt ”hel” spis. Eftersom vi inte tänker renovera hela köket nu får det bli en ny ”hel” (i dubbel bemärkelse) spis. Mellandottern tycker att vi ska köpa en rostfri men det tycker inte jag, men visst tycker jag också att de är snygga. Köksskåpen, kyl & frys och diskmaskinen är vita så jag tror att det blir bäst att hålla sig till det. Den dagen vi renoverar köket kan vi ta ett nytt grepp utifrån hur det ser ut då.

Plattor med variabla zoner som tom kan bli ovala, sval lucka med kylande fläkt, Easy-clean, utdragbara skenor mm mm. Tänk vad mycket funktioner som finns som man inte visste om att man behov av!

Nu har vi i alla fall ”trattat ner” urvalet till två spisar. Båda har exakt samma funktioner men skiljer sig åt i pris. Den det lutar åt mest just nu är den mer designade. Vi får se vad vi kommer fram till under kvällen.

Hur lång livslängd en spis har – ja, det blir ju nästan elva år…

2 reaktioner till “Livslängd på en spis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s