Järnsulfat skvallrar

Det syns rätt tydligt var jag missade att strolla ut järnsulfat härom kvällen. Järnsulfatet gör att mossan dör och där den dör ser gräsmattan svart ut…

Får nog ta en promenad till med strollern…

3 reaktioner till “Järnsulfat skvallrar

 1. Hej.

  Kör du FerroGent järnsulfat i pulverform? Jag har 1100m2 gräsmatta och tycker det är drygt att blanda 10 liters hinkar. Dessutom skall man komma ihåg vart man slutade vattna. Har funderat på att gå med strollern med pulvret i på läge 1 eller 2 sen vattna, eller låta daggen göra jobbet. Hur har du gjort?

  Mvh

  Gilla

  1. Vi stör ut det med stroller en dag när vi vet att det ska komma regn och det har funkat för oss. Att blanda i hinkar känns lite omständigt och bökigt… Men – även med strollern är det lätt att missa. Å andra sidan syns det tydligt efter ett par dagar.

   Gilla

 2. Gammalt inlägg men försöker ändå… Har du en strollervagn att köra ut det med? Och hur doserar du? Har precis lagt en beställning på granulatet, har tidigare år haft pulvret som man löser i vatten men det tar sådan tid! Hur stor gräsmatta har ni?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s