En lördag som aldrig kommer tillbaka

Efter förra helgens underbara segling var det inte utan att vi i veckan pratade om att ge oss ut även den här helgen. Dock höll jag emot. Vi har ju en trädgård också. En trädgård som faktiskt inte sköter sig självt. Visserligen påpekade en kollega vänligt att naturtomter visst var inne men djungel? Vet inte det… Och det har faktiskt hänt att en och annan granne har rensat ogräs åt oss 🙂 (Gillar min gränner…)

Trädgårdsarbete stod alltså på agendan och med facit i hand var det tur att vi inte gav oss ut i blåsten med båten för inte ens trädgårdsarbete funkade med så mycket vind som det var idag.

Istället blev det handbollsmatch med yngsta dottern (Sista matchen för säsongen – som de vann med 14-7 mot Nödinge. HEJA SHK!), styrka stationsträning på Friskis och sen bio och mat i Göteborg. Maken och jag fick ett infall när vi var på väg ut för att kolla till vår och kompisarnas båt. Mellandotterna skulle ha hem halva klassen under kvällen och vi kände oss lite (bara lite) oönskade just där och då. Så, bio fick det bli. Farsan blev det. Kul film med lite underfundig humor. Skönt med en svensk film utan buskisvarning.

Efter bion insåg maken och jag att vi inte ”kan” vart man går och äter i Göteborg… Det måste vi bara ändra på. Vi hamnade i alla fall på en malaysisk restaurang och vi blev båda nöjda med maten där. Dessutom märkte vi att personalen där hade roligt på jobbet. Det var många glada skratt som hördes och det gillade vi och det märktes även på stämningen.

Maken har redan gått och lagt sig. Han ska åka till London imorgon. Det blir en lite annan resväg den här gången. Bil till Bryssel och sedan tåget under kanalen. Även om flygen går som de ska på fredag, när han ska hem, måste han åka samma väg tillbaka för att få hem bilen… Hem sent på lördagkväll alltså.

Det ska bli spännande att se vad det blir av det här med vulkanutbrottet på Island. Jag misstänker att det kommer att bli långvarigt, och då är jag inne på att vi kommer att vara påverkade i mer än en månad. Förutom att vi då kommer att vara tillbaka på en infrastrukturnivå som på 60-talet kommer även mycket annat att påverkas. Fascinerande och spännande att se vad som kommer att hända.

Apropå vulkanutbrottet – Måste bara avsluta och dela med mig av en rolig ordvits från England. Island och England har ju inte direkt okomplicerade finansiella förhållande till varandra. Eller snarare – England är inte jätteglada på Island (ingen bank nämnd och ingen glömd…). Så här säger det i England nu:

We said CASH – not ASH…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s