Jessica Watson – vilken tjej

Hon är sjutton år och har seglat nonstop runt jorden. Ensam! I en rosa segelbåt.

Jag var mycket skeptisk när hon gav sig iväg på sin drömresa och jag följde hennes blogg med skräckblandad fascination. Som mamma till döttrar i samma ålder kunde jag inte låta bli att tro att det var helt galet att låta henne göra något sådant men i takt med att dagarna gick och med vad jag läste på hennes blogg var jag tvungen att ändra mig. Hon är verkligen ingen vek tjej. Istället har en bild av en fokuserad, målmedveten och otroligt mentalt stabil tjej framträtt.

Det har inte varit enkla utmaningar hon tvingats tampa med under seglatsen. Tuffa väderförhållanden och en sjö som varit så hög att det är svårt att tro att hon verkligen varit därute. Hon har tagit sig an, och lagat, spisen, toan, motorn, segel och massa annat. Flera gånger i veckan har hon bloggat och jag har med stort intresse följt henne. Maken var nog ännu mer tveksam än jag men även han har fascinerats.

Idag kom hon hem igen. Till Sydney. I sin rosa segelbåt. Och hon möttes av precis hur mycket folk som helst, inklusive Australiens premiärminister. Det hade varit roligt att vara där, men nu ligger Australien ungefär så långt härifrån som det möjligen går att komma…

Läs mer här eller klicka dig vidare till Jessicas blogg.

Jag hoppas att Jessica kan vara en inspiration till dagens ungdomar (nu låter jag supergammal). Det finns så många knepiga människor som ungdomar ser upp till idag och Jessica bryter av det helt och hållet. Hon hade en dröm, hon satte upp ett mål, hon planerade och kunde slutligen genomföra och lyckas! Go Jessica!

2 reaktioner till “Jessica Watson – vilken tjej

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s