Återigen en kväll på Hundens Hus i Göteborg

Det var åter dags för valpkurs, den tredje gången, och idag åkte Sintra i hundburen i bagaget på bilen hela vägen dit. Väl framme fick hundarna, som vanligt, först leka av sig inne innan det var dags för kursdelen.

Den här gången gick vi ut efter att de busat klart. Vi tränade lite kontaktövningar och sedan mycket koppelträning. Det är konstigt (!) hur ofokuserad Sintra blir när andra hundarna är i närheten. Övningar som hon klarar galant hemma bara inte funkar i grupp. Hon verka ha lite för stort kontrollbehov. Undra var hon har fått det ifrån? Det finns ju ingen här hemma som har kontrollbehov.

Lyckan är dock fullkomlig och det syns hur mycket hon gillar sin kullbror Rufus och att träffas. Nu börjar de kunna vila nära varandra utan att busa också. Det funkade inte alls för ett tag sedan. En lång stund idag låg de bara och tittade på varandra och man (läs jag) kunde inte låta bli att få en tår i ögat av hur fint det var.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s