När sjökorten inte stämmer

Papperssjökort har funnits länge men sedan en tid tillbaka förlitar sig allt fler på digitala sjökort. Visst hittas det en och annan ny grynna som inte finns på papperskorten men att så komplett och totalt missa två broar som är fallet i kortet på vår nya plotter med Navionics Gold (ja – det är allra senaste versionen) är väl en tydlig vink att vara uppmärksam och även fortsättningsvis ha med även papperskorten. Varken Tjörnbron eller Källöbron finns med och de har allt funnits där ett tag nu. Man undrar ju lite över vad mer som saknas.

Även i iPadens Navionics saknas broarna medan de finns med både i iPhonens Navionics och Navionics för Android. Obra… och det tyckte även Navionics själva. Det ska bli intressant att följa fortsättningen på detta.

5 reaktioner till “När sjökorten inte stämmer

 1. Å andra sidan finns det ju berömda missar även på papperskorten. Det där grundet som man nekade till fanns – trots att det stod en båt på 😉

  Gilla

 2. Fundamenten/pelarna under Källöbron är inget Du kan undvika genom att de är höga broar… Betong är hårt…båtar är mjuka…

  Gilla

 3. köpte en lowrance hds 7 elite , med navionics gold.
  oanvändbart trots att jag laddade ned senaste lowrance update och navionic gold updates .
  saknar flera grynnor i vanliga natruhamnar, saknar grynnor som ligger mitte i farled….. block grafik när man zoomar in så man ser inte kustlinjer och öars utseende.
  körde tidgare seaclear på pc och bsb kort. de var 100% bättre.
  ska försök a få pengarna tillbaka.
  jämförde med garmin i butik, där stämmer kartorna, jmf med navionics iphone app där fanns grynnorna med men dåliga kustlnjer fortfarande. oj så lurad man blivit..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s