En blå buss fångade mitt intresse

Jag skulle äta lunch med familjen på Jordhammars herrgård utanför Stenungsund idag. Framför mig svänger en blå buss in och parkerar. Någonstans i bakhuvudet väcks ett minne till liv och jag börjar fundera. Var har jag sett den blå bussen tidigare? Och varför minns jag den så tydligt? Det är till och med så tydligt för mig att jag har åkt i bussen och dessutom kan jag nästan komma ihåg hur det luktade inuti den.

När jag har parkerat bilen tittar jag lite extra på bussen. Hm… Det står Radiocentralen på den och Radiocentralen för mig finns i Ulricehamn där jag är född. Framför mig i kön när jag ska betala min lunch står chaffören och jag kan inte låta bli att fråga om bussen. Jovisst är det en gammal buss från Ulricehamn, just nu använd i filmen om Monica Zetterlund som spelas in i Trollhättan. Idag hade de filmat i området runt Stenungsund.

Visst är den fin?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s