Det får aldrig falla i glömska

Fem och en halv timma efter att vi kommit dit är jag trött. Och faktisk lite överväldigad och illamående. Att under fem och en halv timma försöka ta i det som hände i koncentrationslägret Sachsenhausen var nästan övermäktigt. Att göra det i femton minusgrader gjorde det ännu svårare. Om jag tyckte att det var kallt, jag som ändå hade både underställ, vantar, mössa och thermokjol, hur var det inte då? Då under tiden lägret var i bruk?

20140125-230738.jpg

20140125-230749.jpg
Även om jag har läst mycket om det var det en helt annan sak att vara där. Att se. Att känna. Att ta in. Jag är tacksam och på sätt och vis glad över att Tyskland visar upp sin historia. Även den hemska otrevliga historian. Och jag hoppas att den inte faller i glömska. Det får ALDRIG hända igen…

20140125-231350.jpg

Annonser

One thought on “Det får aldrig falla i glömska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s