Båtbrand = obra

Vi hade lagt oss på svaj i Långöviken utanför Bovallstrand när jag plötsligt såg ett stort rökmoln på andra sidan berget. Ett rökmoln som inte kunde tolkas som något annat än en kraftig brand. Området runt omkring här är som gjort för båtar att lägga till vid och vi misstänkte snabbt att det var en båtbrand.

20140718-192644-70004229.jpg
På vhf:en kunde vi lyssna på Sweden Rescue som dirigerade dit sjöräddningen från både Fjällbacka och Smögen. De från Smögen kunde vända efter att de från Fjällbacka kommit på plats och fått koll på läget. De två som varit ombord hade kastat sig i vattnet men verkade som tur var inte behöva sjukhusvård. (
http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/bohuslan/1.2433632-batbrand-utanfor-bovallstrand)

Ruggigt otäckt är det! Så mycket båt som det finns överallt i Bohuslän under sommaren gör att man aldrig är ensam. Alltid finns det någon eller några båtar nära den egna båten. Matlagning i alla dessa båtar sker antingen på spritkök eller på gasolspis och det är ganska lätt att räkna ut vad som kan hända.

Just idag ligger vi på svaj – alldeles ensamma – men imorgon lär det vara trångt igen….

Otäckt är bara förnamnet. Jag är glad att det ”bara” blev materialskador den här gången. Och att Sjöräddningssällskapet finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s