Även på Koster var det varmt.

Efter morgondopp och lite toppfyllning av vatten tuffade vi ut ur hamnen i det blåaste av blåa färger på både himmel och hav.

20140727-000641-401673.jpg
Kyrkosund på Syd Koster var målet men halvvägs fick vi dra stopp på motorn (hade gärna seglat men det blåser ju inget). Vi drog stopp för att bada. Hur ofta kan man bada i 25-gradigt vatten där det är 200 meter djupt i Sverige….? Helt galet! Och ljuvligt!

Väl framme var det lite tomt men vi hittade kompisbåtarna Alinde och Caprice där. Även här är trenden övervägande segelbåtar.

20140727-001127-687799.jpg
Kompisen, som mönstrat på för helgen, och jag hyrde cyklar och såg oss omkring. Kanske inte den bästa idéen för det var tokvarmt, men lite fick vi se. I vanliga fall åker kameran fram mycket men idag orkade jag inte. Kameran och om mobilen låg i ryggan och jag mäktade inte med att ta av mig den för att plocka fram dem. Jo förresten, en gång tog jag fram mobilen och det var när vi hade hittat en bänk i skuggan i Långagärde vid sundet mellan Nord- och Sydkoster.

20140727-001748-1068674.jpg
Väl tillbaka till båten blev det bad och bad och ännu mera bad. Och härligt tjöt förstås. Åtminstone innan det började blåsa och svartna vid horisonten. Vi fick aldrig ovädret över oss utan klarade oss med 15 m/s och en timme senare var ordningen återställd och solen och stiltjen tillbaka igen.

20140727-002058-1258508.jpg
Och inte blev det svalt efteråt heller. Och att maken drog igång värmaren i båten istället för fläkten nämner vi inte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s