Ömsom sol, ömsom regn

Vi åkte till Öland i strålande sol och vackert sommarväder. Vi åkte till Paradisverkstaden och där kunde det ha blivit dyrt. Jösses vad mycket fint det fanns där. Nu blev det en ljusstake som nog faktiskt får anses vara det allra första som vi köper till vårt nya framtida kök. 

  

Det blev lite mer shopping även efter keramikverkstaden och maken fyndade nya nubbeglas att ha i båten på en loppis/gårdsbutik. 

Loppisar fanns det överallt. Och väderkvarnar. Och kyrkor. Det fanns inget genomgående tema för dem utseendemässigt utan alla hade sin egen stil. Fint är det. 

  
Efter lunchen (kroppkakor) på Arontorps bestämde vi hastigt och lustigt att hoppa över Borgholms slottsruin eftersom det började regna.

  
Istället körde vi vidare till Byxelkrok och hamnade lämpligt nog i en – trumvirvel – småbåtshamn. 

  

  

 Där var lika kallt och blåsigt som på västkusten. Hamnavgifter var dock bara en bråkdel, maken var ju tvungen att fråga. Jag som aldrig prutar lyckades förhandla mig till fyrtio kronors rabatt (massor för att vara mig) när jag hittade en klänning och affären inte tog kort. Det får nog vara dagens bedrift 🙂

Ytterligare en småbåtshamn senare åkte vi gem till mellandottern där vi bjöds på mumsig middag. 

  

I närheten av dotterns lägenhet finns en riktigt fin minigolfbana. Tydligen är de där och spelar rätt ofta för de skulle visa oss (vilket de också gjorde) hur man gör. Det är ju rätt trevligt med glada värdar så vi lät dem vinna innan vi promenerade hemåt igen. 

  
 

Imorgon turistar vi mer. Kalmar verkar fint. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s