Jo, jag odlar ek

När vi var och hälsade på mellandottern i Kalmar hade hon börjat odla ekollon. Jag tyckte det såg riktigt spännande ut och kunde inte låta bli att testa själv. Sagt och gjort plockade jag ett gäng ekollon på Öland. Ekollonen fick sedan ligga i vatten i några veckor tills de hade fått en svans. Nu står ekollonen i små vaser eller glas och ska utveckla ett större rotsystem. Mest spänd är jag på när kom när de kommer att skjuta ut skott. Vad jag förstår är det riktigt. dekorativt. 


Följ den spännande fortsättningen…

6 reaktioner till “Jo, jag odlar ek

 1. Fint! 🙂 Men….vad ska det ”bli”? (Haha, dum fråga. Vad KAN det bli av ett ekollon?) 😀 Men jag menar…..är det tänkt att bli ett träd…..eller nåt att ha i en kruka eller…..vad?

  Gilla

  1. Googla ”odla ekollon”. Tycker att det är både kul och snyggt. Hur många jag väljer att ställa ut som dekoration i huset får vi se. Likaså om jag planterar dem i krukor. Tycker mest att det är en kul grej.

   Gilla

   1. Nu har jag googlat! 🙂 Ja, det var ju riktigt häftigt! Misstänker att en viss ekollon- och kastanjesamlare i den här familjen gärna skulle vilja testa. Så tack för tipset!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s