En regnig fredag i Smögen 

Det blev en lite konstig dag igår. Äldsta dottern skulle mönstra av och hade bilen stående i Fiskebäckskil. För att ta sig dit behövde hon åka buss via Kungshamn och Uddevalla innan hon fyra timmar senare skulle vara vid bilen. Jag erbjöd mig att göra det istället. Det regnade ju ute… och hon skulle kunna vara kvar och mysa i båten hela dagen istället. 


Vid halvt tolv lämnade jag Hasselösund och först klockan fem var jag tillbaka igen med bilen. Det var förseningar och hur mycket trafik som helst på vägarna. Helt klart pga vädret. Skiner inte solen väljer man att åka och shoppa istället – typ. 

Tillbaka i Hasselösund igen hade det slutat regna och vi tog en promenad till Smögenbryggan. 


Det tar bara en 15-20 minuter att gå dit från Hasselösunds gästhamn. 

Igår var det fredag vecka 29 och det brukar vara högt tryck i Smögen. Kommersen är alltid i full gång och mycket båtar och festande. Igår upplevde jag inte det. Visst – det var rätt mycket båt men det fanns fortfarande lediga platser och många av butikerna stängde redan vid 18. Vad har hänt? 


Jag hittade i alla fall (äntligen) en stickad windstopper. Den gamla jag har tog slut för ett tag sedan och det kanske inte var så konstigt. Den var nästan 15 år gammal. 

Vi lämnade Smögenbryggan och gick vägen om affären för att handla innan vi gick tillbaka till båten för att laga middag. Egentligen hade vi tänkt äta ute men det lockade inte riktigt. Istället blev det pasta med efterföljande ostar tillsammans med vännerna på Kompisbåten Caprice. Planer för kommande dagar dryftades och vi hoppas att regnprognosen för nästa vecka är jättefel. Så mycket regn klarar vi oss utan. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s