1919 är 90 år sedan

Det året föddes min farmor och imorgon fyller hon 90 år!

Hon är en superhäftig människa och har upplevt och upplever fortfarande så mycket. Jag har haft förmånen att lära känna henne, min man har fått förmånen att lära känna henne (och gnabbas med henne) och även mina barn har fått förmånen att lära känna henne.

1945 flyttade hon och familjen (inkl. min pappa som då var 3 år) till Sydamerika och reste med båten Venezuela. Ombord på båten fanns även Evert Taube. I konfirmationspresent fick jag en gammal Veckojournalen från det året där Evert Taube skriver om resan från Bohuslän till Pampas – och även om min farmor. Just den här artikeln handlar om ett ”Hett, härligt, hemskt strandhugg på Kapverdeöarna”.

Jag tror jag ska ta och säga något om den artikeln imorgon när vi firar henne med stort släktkalas på Sjömagasinet.

Bilderna är från artikeln (tack och lov att jag kan scanna dessa bilder så att de kan bevaras)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s