Influensavaccination = frustration

sprutaIdag var det en annons i ST-tidningen om influensavaccinationsstart (långt ord…) för riskgrupperna. Eftersom jag har barn som tillhör riskgruppen läste jag annonsen noga. Jag uppfattade det som att de skulle vaccineras på måndag eftersom de är under 30 år. Däremot stod det inget om ifall det är drop-in eller tidsbokning som gäller. Har de tänkt sig att alla ska komma ner och sätta sig och vänta?

I och med att barnen är inskrivna på Barnmottagningen ringde jag dit men där svarade de inte i telefon idag. De höll på med förberedelser inför vaccinationerna. Alltså ringde jag Vårdcentralens telefontjänst för att bli uppringd.

De ringde upp mig och jag frågade hur det hela skulle gå till. ”Eh, är de inskrivna på Barnmottagningen? Undra om det inte är så att de ska vaccineras där då? Tyckte jag hörde något i korridoren om det. Vänta ett tag så ska jag fråga.” Det dröjde ett bra tag men sen kom hon tillbaka. ”Förlåt att det tog sån tid men de visste inte själva. De ringer upp dig istället. Ska de ringa på det här telefonnumret?”

…jag blir så trött! Jag vet fortfarande inte hur det ska gå till och nu väntar jag på att Barnmottagningen ska ringa. Får väl vara tacksam för att det ändå börjar hända saker. Vaccinet har ju dröjt ett tag.

Hoppas äldsta dottern kom ihåg att ringa sin Vårdcentral och fråga hur det fungerar där…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s