Den är lite komplicerad, vår relation

Det är en komplicerad hatkärlek som jag känner och jag får jobba hårt både psykiskt och fysiskt för att hantera den. Det är också väldigt lätt att leta efter fel. Fel som gör att jag inte behöver utsätta mig för det.

Jag menar förstås min relation till löpning och inget annat.

När jag bodde i Brasilien som barn hade jag en tuff idrottslärare. Uppvärmningen var alltid 10 minuters löpning på led. Två led. Ett med killar och bredvid ett med oss tjejer. Och leden var i längdordning… Längsta personerna fram och de korta sist. På den tiden fanns jag någonstans i mitten. Runt, runt sprang vi. Samma fotbollsplan varje gång, och idrott hade vi tre gånger i veckan.

Där grundades nog min motvilja. Jag gillar inte när det är tvång eller när alla ska springa lika snabbt och det har jag fått jobba med. Numera vill jag helst springa själv. Eller inte alltid. Jag har en granne och vän som jag gärna springer med. Det funkar jättebra. Maken kan jag inte springa med alls. Vi har helt olika löpsteg och det känns som att springa i baktakt och jag får aldrig andningen att funka när vi springer tillsammans.

Idag hade jag laddat hela dagen. Jag skulle springa. Regnet hängde i luften och jag skulle köra dottern till handbollsträningen, men jag gjorde det. Första varvet i år. Bara 2,5 km men eftersom jag vet hur kluven jag är till det tänker jag skynda långsamt i år. Samma 2,5 km imorgon och sen på söndag. Möjligen även på tisdag. Därefter kommer jag öka sakta. Vet att jag mår som bäst när jag kommit upp runt 6 km.

Nu gäller det bara att hålla ut så att det blir en rutin. För det krävs det nog en elva gånger till skulle jag tro. Det är bara att bita ihop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s