Med nyvunna kunskaper om vin

När vi kom fram till Stenungsbaden fick vi ta hissen längst ner och där ledde marschallerna oss till Kookaburra där det skulle bli Wine Tasting Dinner. Grundaren av vingården Ravenswood, Joel Peterson, var inbjuden och det var hans viner vi skulle få dricka. Dessutom tillsammans med gudomlig mat från Stenungsbaden.

Joel själv berättade roliga och intressanta anekdoter om allt från hur han som 10-åring hjälpte sin pappa att prova viner (ja, pappan smakade och Joel fick lukta) till hur namnet på vingården kom till. Däremellan massor av annat intressant om vin och framför allt då om zinfandeldruvan.

20111117-211527.jpg

Mat, sällskap och vin var riktigt bra var för sig men tillsammans blev det en oslagbar kombination. Och ja, jag hittade en favorit bland de fyra viner vi blev serverade, enligt Joel själv har jag dyr smak 🙂

20111117-211536.jpg

Givetvis visade det sig återigen att världen är liten. Vid samma bord satt paret som för två somrar sedan låg med ”Humbug” bredvid oss i Smögens hamn. Då när ett larm gick igång tidigt, tidigt och de först rätt sent insåg att det kom från deras båt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s