Den viktiga huvudpersonen

Jag fick en fråga från en klok person igår.

Vem är den viktigaste personen i ditt liv?

Mitt svar blev att det är inte en ”vem” utan snarar vilka och att jag med vilka menar mina barn.

”Den viktigaste personen i ditt liv är du” blev hennes svar tillbaka. Jag försökte argumentera ett tag men fick ge mig efter en stund. Hur kan jag säga emot när innebörden är att om jag inte tycker att jag är viktig först finns risken att jag inte värdesätter ”jag”.  Och om jag inte tycker att jag är huvudpersonen i mitt liv så är det inte mitt liv jag lever…

Hm – det blev en ordentlig tankeställare. Åtminstone för mig.

Hur hade du svarat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s