Lite för mycket eller egentligen lite spänning

22.25 igår kväll dog all vår el ombord. Vår battery brain kände då att batterispänningen underskred det inställda värdet och gjorde då det den skulle för att det skulle finnas kraft kvar att starta motorn. Vi har inte haft någon full-laddning sedan vi låg i Säby för tio dagar sedan, då vår landströmsladdare bestämde sig för att lägga av. Visserligen har vi solpaneler men de räcker inte riktigt till för att ladda motsvarande det vi förbrukar. Tyvärr blev vi därför tvungna att starta motorn och köra den i en timma för att klara kyl och frys under natten. Lite tur var det att vi låg allra längst ut och att de som blev störda både satt uppe men också förstod.

Dagens mål var därför en elstolpe och vi hade siktet inställt på Strömstad när vi lämnade Ursholmen.

20140724-135915-50355637.jpg
Vi behövde riktig laddning av batterierna. Nu blev det inte Strömstad som vi hamnade på utan på Ramsö. På vägen valde vi att gå in och titta om det fanns plats och nu ligger vi med stäven mot kaj och sladden kopplad till eluttaget. Hur bra som helst.

20140724-140123-50483322.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s