Är det bara jag som tycker att Smögen är överskattat?

Det är väl klart att man ska till Smögen när man är ute med båten. Det hör ju liksom sommaren till. Man ska trängas bland alla besökare, äta glass och shoppa i någon av alla ”mysiga” affärer på bryggan.

Vi gjorde vårt bästa. Vi trängdes bland besökarna och vi åt glass (jag delade med Sintra) och försökte oss till med på att shoppa men nej – det charmiga Smögen finns inte längre. Inte enligt mig i alla fall. Och när man dessutom får höra om vilka obefintliga arbetsförhållanden som ungdomarna som jobbar här har, ja då känner inte jag för att gynna de butikerna… Tur att jag ekiperats med snygga kläder på annat sätt.

20140729-225226-82346524.jpg
Nej, då var första delen av dagen så mycket bättre. Att hänga med fitterbittan, hennes man och vovvarna och bara leka semester och ha skoj. Bada, tjöta, skratta och liksom bara vara. Dessutom har jag fått lära mig ta mig ombord på en motorbåt. Det var betydligt kruxigare än på en segelbåt..Tiden gick alldeles för fort i och med att vi skulle vidare, men kusten är inte lång och jag är helt säker på att vi ses snart igen. Då hoppas jag att deras vovvar äntligen lärt sig använda den fiffiga hundanpassade badstege som de har och som Sintra försökte lära dem använda.

20140729-225932-82772951.jpg
Vi skulle inte långt men Soten är Soten och givetvis var bron stängd. I vanliga fall har vi tur men inte idag. Vi fick vänta länge på broöppning och snurra massor av varv innan vi kunde åka vidare.

20140729-230137-82897723.jpg
Framme i Hasselösund insåg vi verkligen att kusten är liten. Vi hamnade bredvid vår förra båt. Den som vi bytte från för nio år sedan för att köpa den vi har idag. Tyvärr var den låst och ingen var där. Det hade varit kul att prata med ägarna. Det är inte samma som vi sålde till men vi kände igen en del av våra ”grejer”.

20140729-230420-83060791.jpg

20140729-230420-83060419.jpg
Lite skaldjurssoppa senare dök min gamla barndomskompis upp med sin man. Det är de som har Hasselösunds gästhamn och det är lika kul att ses varje sommar. Hasselösund är helt klart ett bättre val än att gå in till Smögen och knô…

Dessutom är det alltid fin solnedgång här.

20140729-230812-83292377.jpg

4 reaktioner till “Är det bara jag som tycker att Smögen är överskattat?

  1. Det är överskattat. Förutom på eftersäsong när det är galna reor för att ingen vill ta med sig slattar hem. Då älskar jag Smögen. Eller snarare, shoppingtarmen älskar Smögen.

    Det verkar inte som att mycket har ändrat sig på 25 år när jag säsongade på Smögen. Usla arbetsförhållanden, kass lön men herregud så värt det ändå. För ingen var där för att sätta jobbet i första hand, det var efterjobbaktiviteterna som gjorde det värt det. Prioriteringarna var lite…annorlunda när man var 19 😉

    Gilla

    1. Den där reashoppingen kan jag gå med på men jag tycker att den ska börja nu. När de startar den för sent blir det grejer kvar och de säljs sedan nästa säsong också. När jag kommer till Smögen på våren vill jag inte hitta förra årets grejer…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s