Det här med köpstoppsutmaning alltså

Plötsligt inser man ett och annat – Jösses vad vi matas med ”kom och köp”-budskap. Då menar jag inte alla subtila och inbäddade annonser på nätet utan de direkta. De kommer i mailen och på mobilen. Jag har egentligen inte tänkt på det så mycket förrän nu. Nu när jag är med i köpstoppsutmaningen.

Det känns som att jag deletar det mesta i mina inboxar nuförtiden. Många är nyhetsbreven som jag har slutat prenumerera på (går ju att starta upp dem igen sedan) men istället ser jag alla sms som trillar in. Det är erbjudanden om köp 3 betala för 2, halva reapriset och 20% rabatt på ett köp osv. Jag fortsätter att ta bort bara för att hitta ännu fler erbjudanden och rabattkuponger när jag öppnar den vanliga posten.

En tanke som slår mig är om vi verkligen är så lättlurade? Troligen är det så. Mycket troligt dessutom.

Är inte det lite sorglig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s