Det där med att samla pluspoäng i köpstoppsutmaningen

Jo, jag smygstartade två veckor för tidigt. Eller så kan man säga att jag tjuvtränade för mitt köpstopp började gälla redan den 20 oktober. Hur länge jag håller ut är jag inte helt säker på men målet är fyra månader (med möjlighet tilll förlängning). Det är okynneshoppingen jag vill åt så rent krasst kommer jag att köpa ny mascara när den gamla tagit slut, bara för att förtydliga mitt tänk kring det.

Redan första dagarna insåg jag att jag hade ”tjänat” pengar. Jag köpte inte det där nagellacket när jag hämtade dotterns byxor och jag gick inte ens in i affären som hade den där snygga koftan i skyltfönstret… Just det – jag har även sagt upp ungefär en miljard nyhetsbrev. Vem behöver matas med shoppingerbjudanden dagarna i ända liksom?

Dessutom lämnade jag faktiskt tillbaka de där gardinerna som jag köpte för ett tag sedan. De som skulle hänga i sovrummet och som i slutändan inte hamnade där när jag insåg att de som redan hängde där funkade finfint till de nya tapeterna. Hade det varit innan köpstoppet hade jag nog lagt in de nya gardinerna i garderoben och tänkt att jag nog kommer att få användning av dem någon annanstans vad det lider. Troligen hade det aldrig inträffat och till slut hade de nog rensats ut. Nu lämnade jag tillbaka dem och fick retur på pengarna. Alltså ligger jag på plus 🙂  Eller hur?

Handlade faktiskt igår men det går på förbrukningsvarekontot. En sminkprodukt som jag använder dagligen. Definitivt likställt med mascara – eller deo för den delen.

Det här ÄR spännande! Och nej – köpstoppet gäller inte julklappar och födelsedagspresenter… Och inte heller vi utlandsresor.

8 reaktioner till “Det där med att samla pluspoäng i köpstoppsutmaningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s