Ett rungande hurra på 100-årsdagen!

Idag skulle han ha fyllt hundra! Det är helt klart värt att nämnas på bloggen. Ja, det och en fanfar! Tänk att mitt under brinnande första världskriget föddes han, min morfar. Det är länge sedan, men ändå inte längre sedan än att jag fått höra om det av någon som levde då.

Den sista jämna födelsedagen han fick fira var 90-årsdagen. Då anslöt hela släkten till den lilla byn Ruderting i södra Tyskland där han och mormor bodde. Av stormen Gudrun, som härjade i Sverige samtidigt, fick vi bara se skadorna som blivit när vi några dagar senare bilade hemåt genom Skåne och Halland.

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen och igen – Att mina barn har fått uppleva samma äldregeneration som jag har och faktiskt fortfarande gör, dvs min farmor, mormor och morfar, gör mig väldigt glad.

Så, idag kommer jag att lägga två rosor i havet. En för min morfar på hans födelsedag och en för min mormor som gick för att möta honom för två år sedan igår. Båda lika saknade.morfar

Min morfar och mormor och lilla nyfödda jag ❤

En reaktion till “Ett rungande hurra på 100-årsdagen!

  1. Tänk att ha fått behålla dem så länge… Morfar och farfar dog innan jag föddes, mormor för 21 år sen nu i dagarna och farmor för nästan 18 år sen. De fick inte träffa hansominte, och än mindre våra barn. 😦

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s