Där försvann den…

Maken fick en radiostyrd segelbåt i födelsedagspresent förra våren och den blev en hit som det seglas med ofta. Många är de som håller på med radiosegling men man kan konstatera att medelåldern på herrarna (nix – har inte sett en enda dam) som står på bryggan med sina radiosändare på magen runt halsen inte är under 40. Och då är jag snäll… J Nu har jag fått förtäljt för mig att det minsann är rutinerade seglare som håller på. Sådana som har vunnit både SM och VM och till och med seglat Volvo Ocean Race med fullskaliga båtar så vi pratar om segling på blodigt allvar. Det är ingen lek alltså.

10177300_10152328682581116_5904639071305148261_n

Plötsligt städades förrådet eftersom maken behövde någonstans att vara och greja med båten. Det finns nämligen alltid något att göra med den och makens fru (dvs jag) tycker inte att det är lämpligt att han står i köket eller vardagsrummet med den. Ja båten gör ju ingen skada men alla verktyg, lösningsmedel, kondomer (!)… ja – ni fattar. Och allt tar plats och är i vägen. Nu grejar han istället i förrådet som inte varit lika välstädat sedan vi flyttade in för lite mer än 15 år sedan.

Senast han hade varit nere på bryggan och seglat kom han hem lite moloken. Något hade gått snett och ett glapp i båten ledde till att han tappade kontrollen över den. Båten gjorde då vad den är bäst på. Den fortsatte segla – rätt in i dimman – rakt ut på Hakefjorden. Efter att ha letat ett tag utan att hitta den sjösatte han sin andra segelbåt av modellen aningen större (den bakre av båtarna nedan) och seglade ett tag med den istället. Det fanns liksom inte en chans att hitta den som seglat iväg i den dimma som var.

10153821_10152627556692909_7730154595548646221_n

Jag fnissade lite för mig själv när han berättade och såg rubrikerna framför mig: ”Fartygskollision på Hakefjorden” men insåg snabbt att något av de stora fartygen som trafikerar våra vatten nog inte ens skulle märka den.

Vad gör man idag när något kommer bort? Jo, man lägger ut en efterlysning på Facebook. Vad händer då? Jo, efterlysningen delas av vänner och sedan vidare. Just den här efterlysningen nådde även en nyhetssida som i sin tur delade vidare. Många var det som såg just den efterlysningen.

Slutet gott, allting gott på! Båten hittades morgonen efter och maken fick se lycklig ut på fotot som nyhetssidan sedan publicerade tillsammans med en kort artikel.

17104668-o2GQi

De lite uppmärksamma noterar att segelnummer stämmer med det som syns på bilden lite längre upp men inte mycket annat. Kölen är kortare, den här är vit och den andra svart mm mm. Det är därför han behöver förrådet att vara i. Man kan greja massor med en seglande leksak 🙂

3 reaktioner till “Där försvann den…

   1. Han kommer aldrig prata med mig mer… *slokar*

    Om du hälsar att jag tycker att han var väldigt stilig på den där bilden? *förhoppningsfullt*

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s