Både korkat och onödigt

Julen 2008 fick jag en Wake Up Light i julklapp som jag använt som väckarklocka i princip dagligen sedan dess. Ja, inte på helger eller semestrar så klart men så fort jag hade en tid då jag skulle vakna på morgonen. Finessen med den är att det börjar lysa svagt 30 minuter innan det är dags att vakna och ljuset blir sedan starkare och starkare ju närmare tiden jag ställt in för väckning kommer då den också började låta.

HF3475_01-IMS-sv_SE

Alldeles före julledigheten gick lampan i den sönder och nu kommer det som var korkat. Lampan i den gick inte att byta! Den var fastlimmad!

Jag blev lite sur och tänkte minsann inte köpa någon ny Wake Up Light bara för det liksom. Så himla bra hade den nog inte varit, tänkte jag.

Jag hade fel. Tokfel.

Redan efter två dagar med ”vanlig” väckarklocka insåg jag att det där med att vakna till ljus var en förutsättning för både mig och min omgivning. Att vakna i ett mörkt sovrum var mer än pestigt och så värst trevlig var jag inte heller.

Nu bor en ny Wake Up Light på mitt nattduksbord, ordningen är återställd och jag vaknar go’ och glad igen.

Philips-Wake-up-Light

3 reaktioner till “Både korkat och onödigt

 1. Mäh? Hur kan man göra en lampa man inte kan byta lampan i? Till det hutlösa pris de där kostar?

  Jag har byggt en egen, dock utan ljud. Men jag tog en led-list från Rusta och häftade fast i fönsterkarmen i sovrummet. Framför har vi tunna voilegardiner. Och så satte jag en timer på.

  Inte lika fancy men funkar. =)

  Gilla

 2. Korkat, riktigt korkat att man inte kan byta lampa! Tyvärr tror jag att det är en sådan jag har…
  Hoppas min håller sig ett tag till för jag kan inte klara mig utan den….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s