Vägen till vårt nya kök – del 17

Del 17?? Jösses, det verkar bli många delar det här men nu är vi på sluttampen. Idag både kaklas det samtidigt som gasinstallatörer ordnar med det som ska till för gasspisen. Det ska borras genom ytterväggen och sättas upp ett låsbart skåp på utsidan. Spännande värre, framförallt för mig som har lite sådär tudelade känslor kring gas. Åtminstone ett litet tag till för nu är det för sent för ångra sig.

Igår var rörmokaren här och monterade vattenkranen och installerade diskmaskinen så nu har vi både rinnande vatten i köket och en fungerande diskmaskin. Efter tre veckor utan är det ren och skär lyx.

Under gårdagskvällen fick jag annars packat upp två av de 14 lådorna som köket är nerpackat i. Efter att vi fått hjälp med att få upp vårt nya vitrinskåp på väggen kunde vi montera dörrar och hyllor. Det blev tyvärr lite dubbelarbete eftersom vi valde att sätta dörrarna på plats innan hyllorna och se, det gick inte så det var bara att ta loss dörrarna igen, montera hyllorna och sedan sätta fast dörrarna igen. Först efter det kunde glasen flytta in.

Just vitrinskåpet har varit ett litet (stort) frågetecken för mig. När vi tog ner väggen till vardagsrummet försvann väggen där vi hade vitrinskåp så hur vi skulle få till det har varit lite klurande. Från början gick funderingarna ut på att ha vitrinskåp från Kvik i samma serie som resten av köket men de vitrindörrar som fanns var inte snygga (tyckte vi). Efter det har det varit lite olika bud tills vi kom på den lösningen som det blev tillslut. Och den blev rikligt bra. Skåpen är Ikeas Bestå och de är bara 20 cm djupa så det blir lite som en maffig tavla på väggen.

Sjukt nöjd är jag i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s