Äntligen go’segling. Men…

Det började redan när vi hade lämnat Øster Hurup. När vi ökade varvtalet på motorn vibrerade det i hela båten. Något hade troligtvis fastnat runt propellern. Vi körde lite fram och lite bak och det verkade släppa så vi fortsatte. Vi skulle ju ändå 35 nm söderut till Grenå och det skulle ta sina sex-sju timmar. Vi hissade på för att segla men stöttade lite med motorn för att vi skulle hålla jämn fart. Det verkade gå bra en stund men sedan kom vibrationerna tillbaka igen och då ännu kraftigare. Vi misstänkte att något fastnat i propellern och valde att stänga av motorn och segla vidare söderut. Grenå är en bra hamn om vi skulle behöva hjälp och vi hade ju kompisbåten Splash med oss. 

Vi fick en fantastisk segling mot Grenå även om jag hann tänka katastroftankar både en och sjutton gånger. 


Nu gick allt bra. Vi körde långsamt in i hamnen och kunde lägga till utan problem och kompisen tog på sig dykutrustning och kunde plocka bort en alldeles onödig blå lina som trasslat in sig i vår propeller.


Jag snörde på mig löparskorna så fort vi kommit i land. Allt för att göra av med den negativa energin jag hade lyckats dra på mig. Ibland önskar jag att jag kunde sluta upp med att bekymra mig så i förväg. Jag vet ju att det oftast är i onödan. 

En reaktion till “Äntligen go’segling. Men…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s