Sekelskiftesdagarna på Marstrand

Tidigare år har de krockat med Tjörn Runt men i år var det äntligen dags för ett besök.

Att komma till Marstrand med båt var också det rätta sättet fick vi höra av författaren Ann Rosman. Hon höll i en historisk vandring på ön och vi hängde på. Med båt antar jag att hon inte menade med färja som ju är så man tar sig hit om man inte har egen båt. Vandringen var mycket intressant och underhållande. Jag som sträckläste alla hennes böcker i somras hade kunnat lyssna på henne i många timmar. Jag anar många framtida böcker.

IMG_2692.JPG

IMG_2698.JPG

IMG_2693.JPG
Även Kung Oscar II hade kommit till Marstrand, två gånger samma dag. Vi såg honom nämligen promenera omkring innan han skulle anlända på riktigt, och då med ångaren Bohuslän.

IMG_2702.JPG

IMG_2689.JPG

IMG_2709.JPG
På ön har det varit fullt med sekelskiftesklädda människor, bilar och miljöer. Ett mycket trevligt arrangemang som vi nog kommer att komma tillbaka till flera gånger.

IMG_2701.JPG

IMG_2705.JPG

IMG_2699.JPG

IMG_2700.JPG
Men…. Den här hästen verkade inte så tagen av stämningen. Han stod och sov medan man väntade på att ”kungen” skulle anlända 😃

IMG_2708.JPG
Tur med vädret hade vi också. Vi har fått rapporter om regn och hagel hemifrån men här var det först frampå kvällen regnet och blåsten kom hit. Nu myser vi i ruffen med tända ljus. Det har vi inte direkt gjort mycket i sommar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s