Middelfart känns lite sydländskt

Vi var framme vid tolv och jag sprang en sväng direkt. Att ha kommit igång känns riktigt bra och jag känner inte av den opererade tån alls. Visst var det varmt men jag hittade en skogsväg med skugga innan jag fick ge mig ut i solen igen. Det blev lunch på kajkanten och vi hittade ett riktig guldställe, Café Razz. Maken beställde hamburgare och jag en laxsmörgås. Behöver jag säga att vi inte gick därifrån hungriga. 


Mitt under lunchen spritter det till i vattnet en liten bit ifrån oss. Det är två tumlare som leker och folk börjar peka och titta. Fick höra att det till och med synts riktiga delfiner i Lilla Bält. Att fånga dem och tumlarna på bild är dock en utmaning. Hoppas få nya försök imorgon. 

Vi har nu kommit ganska exakt halvvägs i vår semester och att vi skulle ha kommit så här långt söderut hade jag nog inte kunna drömma om. Vädret har varit en stor förutsättning och så har vi haft en del tur också trots de missöden vi faktiskt också haft. Konstigt nog saknar jag inte Bohuslän, att komma till nya ställen är riktigt roligt och Bohuslän fick vi ju en dos av på försäsongen. 

Även Middelfart bjöd på vackra gator, hus och miljöer. 

När vi kom tillbaka till båten möttes vi av ett svanpar med åtta ungar.  Ja, och så var det den där tumlaren som dök upp inne i hamnen och som kompisen hann fånga på bild med mobilkameran. 


Imorgon blir det tidig start och en lång dag på havet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s