Massa regn blev det inte

Man lever rätt mycket med väderprognosen när man är ute med båt. Man vill ligga bra för vinden och helst vill man också vara i hamn när det regnar. Prognosen igår sade både regn och åska i Grundsund och vi planerade för att vara framme innan det skulle komma. Runt tio lämnade vi Mollösund och styrde norrut.

I Grundsund är det ordning och reda och redan på väg in i hamnen möttes vi av den röststarke hamnvakten som ropade välkommen och undrade om vi skulle ligga för natten. Därefter blev vi anvisade plats och Caprice hamnade utanpå oss.

Mycket riktigt började det regna och vi fick snabbt upp sittbrunnstältet. Både YR och SMHI lovade massa åska och regn och vi följde rapporteringen i media men i Grundsund klarnade det upp och blev riktigt fint.

Nej, någon åska eller mera regn fick vi inte över oss men väl lite vind och det tillsammans med ström i vattnet gjorde att vi fick lägga lite extralinor på båtarna innan vi gick och lade oss. Vi rörde oss rätt bra fram och tillbaka.

Idag styr vi mot Slussen och även idag hotar de med regn som vi hoppas hinna fram före.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s