Fiffig modell

I senaste numret av tidningen Praktiskt Båtägande är vi (Sintra och jag) med på bild. Vi visar den fiffiga sele vi har att lyfta henne med när vi ska röra oss av och på båten. Nu är det inte så att vi alltid använder den men när man ligger som åttonde båt i Skagens hamna och följaktligen ska klättra över sju båtar innan man kommer iland och bära med sig Sintra är det rätt skönt att ha händerna fria. Det är det som är fiffigt med den här selen.

Dessutom kan man bära henne antingen på ryggen eller magen. Bra va?

Skärmklipp

I tidningen finns flera tips så ”löp och köp”

3 reaktioner till “Fiffig modell

 1. Haha, jag försöker visualisera vad Malte skulle göra om jag försökte bära honom i en såndär. 25 kg för-första-gången-i-livet-ovillig springer spaniel. Och sen visualiserar jag min egen förmåga att hålla balansen med honom hängandes, sprattlandes, fram eller bak. Vi hade behövt en räddningssele till mig med, för vi hade hamnat rakt i plurret…

  Gilla

  1. Nu började vi med den redan när hon var pytteliten, men visst händer det att det blir lite sprattel även från henne ibland. Det vi missade berätta är hur vi lyfter ner henne i ruffen. Det är ganska högt, ca 1,40, och hon får inte hoppa (upp tar hon sig själv) så där började vi med att stå nere och hon i öppningen, klappa på vår axel och säga ”papegoja”. Då kryper hon upp på axeln med överkroppen och det är bara att lyfta ner henne. Vi har fått många förvånade miner från andra när de sett det.

   Gilla

   1. Haha, det där går som ”udda kommando” va? Vårt bästa är att om man sjunger Båtlåt (Broberg) så ställer sig Malte på baktassarna med framtassarna mot ens bröst. :p

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s