Det blev en natt på Samsø

Vi hade fullständigt missat att en av Danmarks största musikfestivaler skulle börja som idag, och det i Ballen på Samsø. När vi kom fram efter att ha lämnat Sejerø var det redan trångt men vi hade tur och fick en kalasplats. Havnefogden berättade att ”alla” kommer och att de flesta bokat plats för hela veckan. Bryggan där vi låg på nocken var tex abonnerad.

Vi fick handlat det vi behövde och förberedde oss på en stökigt natt men den uteblev. Desto stökigare var det under dagen för alla de, säkert över 100, båtar som kom efter oss och letade plats.

Priset som sämsta planerare var nog en 48 fots motorbåt som kom in vid 18-tiden. Letade lite efter den när vi lämnade nu på morgonen men hittade den inte. Kanske gör de ett nytt försök idag. Vi var flera båtar som lämnade för en liten stund sedan.

Utanför hamnen låg säkert ett femtiotal båtar på svaj och väntade. Det kommer ju lite vind inatt så jag hoppas att de får hamnplats idag.

Nu är vi på väg mot Tunø där vi ska stråla samman med kompisbåtarna Alinde och Caprice. I och med det har vi nu också vänt och påbörjat färden mot Sverige och Bohuslän igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s