Sista dygnet i båten

Vi promenerade till Smögenbryggan. Det tar inte så lång tid från Hasselösund. Som sig bör var det mycket folk där. Varmt var det och det där med shopping kändes avlägset. Bara att prova något när det är 30 grader liksom. Vi pratade med en tjej som jobbade i Tenson-butiken. Hon berättade att de förra sommaren haft panik för att alla ville köpa windstoppers och regnjackor så det hade de bunkrat upp med rejält inför årets säsong. Aningen felprognostiserat skulle man kunna säga. Det de sålt mest av i år var badbyxor.

Istället blev det middag på Skäret. Sen tog vi Zita-båtarna tillbaka till Hasselösund.

Kunde inte låta bli att paddla lite när vi kom tillbaka till båten. Det var alldeles ljummet och nästan helt stilla. Tidigare hade jag sett att strömmen satte ett bra genom Hasselö-sundet men jag vågade mig ändå på att paddla dit.

Belöningen:

Kristallklart vatten och en fantastisk tur, även om jag fick jobba lite i motströmmen på väg tillbaka till båten.

Imorse lämnade vi hamn vid halv tio och lade till i hemmahamnen ca sex timmar senare. Det kryllade av båt ute. Alla verkade vara på väg någonstans.

Nu har vi landat hemma på altanen och till och med fått en skur på oss. 31 nätter summerar vi och med de 21 från försäsong är vi uppe i 52 nätter i båten och då har vi hela augusti och september framför oss.

Vilken vår och sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s