Nu behöver jag hjälp.
Vi ska ju har gasspis i vårt nya kök och vi kommer då att passa på att köpa nya stekpannor till den. Stekpannor som är avsedda för gasspis men där man även kan använda redskap som inte behöver vara av plast eller trä. Visst, vi har ett par i gjutjärn sedan tidigare men de är tunga så jag har spårat in lite på stekpannor med keramisk beläggning. Bland annat har jag hittat denna från OBH Nordica. Är den bra?
Eller vad ska jag titta på istället? Tänker mig att vi behöver en stor och en lite mindre…
Har tyvärr ingen erfarenhet alls av gasspis. Hade tänkt säga gjutjärn, men sen läste jag vidare.. 😉
GillaGilla
Vi har stekpannor med keramisk beläggning. De är perfekta till exempelvis omelett och pannkakor. Där det viktigaste är att inte bränna det som lagas. Dessutom är stekpannorna en dröm att diska.
MEN det är svårt att laga mat där färgen är viktig på slutresultatet. Det blir nästan aldrig bra med kött (då använder vi alltid gjutjärn) och när man steker i smör så börjar det aldrig ”fräsa” som det brukar. Det är helt tyst, och plötsligt är det svart. Kocken här hemma (Jonte) gillar de inte, då han vill höra när det är klart för stekning. Men som sagt bra i vissa fall.
Vi har inte gasspis utan det här var lite input kring den keramiska beläggningen. 🙂
GillaGilla
Tack! Mycket bra och värdefull input. Funderar vidare men det ska bli spännande med gasspis (tror jag)
GillaGilla