Laxtårta
Botten
200 g kavring
75 g smör
Gör så här:
Mixa kavringen, smält smöret och blanda samman. Lägg blandningen i en form med löstagbar kant.
Fyllning
5 gelatinblad
250 g rökt lax
1 gul lök
2,5 dl mellangrädde
500 g mager kesella
2 dl lätt créme fraiche
2 msk saft från citron
0,5 kruka dill
salt
peppar
Garnering
2 burkar röd kaviar
0,5 kruka dill
1 citron
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter.
Skär laxen i små bitar och finhacka löken. (jag brukar köra det i mixern)
Blanda lax, lök, kesella, grädde, créme fraiche, citron saft, dill. salt och peppar. Smält gelatinbladen och rör ned i blandningen.
Häll blandningen över kavringen och låt stå kallt minst 3-4 timmar. Bred över röd kaviar och garnera med dill och citronskivor.
NJUT!
Gott mos!!! Nu blev man ju hungrig ju. Skall dock få lite ostron i kväll. poss
GillaGilla