Vilket firande det blev

Vår trerättersmiddag inleddes med snittar så man kan nästan säga att det var fyra rätter. Det var vi (alla fem), lillebror med familj och svägerskans mamma som firade nyår tillsammans. Förutom all god mat och dryck var det en kväll i lekarnas tecken. Flera hade hittat på aktiviteter så vi var väl sysselsatta.

Maken hade arrangerat dryckesprovning. Det blev en tävling i att gissa rätt mellan bl a evian och kranvatten, cola och pepsi, zingo och fanta, kallt rött vin och kallt vitt vin, whiskey och konjak mm. Det kan tyckas simpelt och visst känner man skillnad men vilket som är vilket är svårare att klura ut. Vissa av momenten var dessutom med ögonbindel på och det gjorde ju inte direkt saken lättare 🙂 Hur som helst, en mycket rolig lek. (nej – jag vann inte den leken)

Äldsta dottern satsade på lite olika lekar där vi delades in i lag. Det var tävling om placera en flaska så långt ifrån sig som möjligt utan att sätta i kroppen, att snabbast äta upp en skiva knäckebröd med kniv och gaffel (den ägde jag…), bomullsbollsstaffett med ögonbindel och massa andra. En tuff tävling som blev oavgjord. Utslagstävling fick bli memoryspel (Lilla Anna och långa Farbrorn) så tillslut kunde jag titulera mig segrare 🙂

Sista leken hade lillebror lagt ner mycket tid på. Det var en variant av Pekka Heinos ”Röda tråden” och ”På spåret”. Temat var händelser under 2010. Jätteroligt och jättesvårt. Det var många spännande gissningar och förklaringar som inte alltid gick hem hos domaren.

Vid tolvslaget gick vi ut i ösregnet (?) och tittade på alla fyrverkerier. Småtjejerna sov sedan flera timmar tillbaka och vaknade inte ens av de höga smällarna.

Nyårsafton övergick till ganska sent på nyårsdagen innan vi kom i säng. En nyårsafton att komma ihåg länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s