En herrelös båt

”Tjejgänget lämnar männen på bryggan”

Det är rubriken på mittuppslagsartikeln i julinumret av tidningen Praktiskt Båtägande och det är mig och min båt de skriver om (och självklart även min besättning).

På båtmässan i vintras ville tidningen ha in tips på artikeluppslag och jag kunde inte låta bli att lämna ett förslag. Jag tycker nämligen att det hissas på ögonbryn när jag och mina tjejkompisar ska ut och tjejsegla och det jag kunnat hitta om tjejer som seglar är antingen tävlingssegling eller tjejer som ensamseglar jorden runt. Inget om sådana som jag, som lärt mig ta ut vår egen båt utan att ha vuxit upp med segling. Behöver jag säga att de gillade förslaget?

Tidningen kom ut i handeln och till prenumeranter tidigare i veckan men det var först idag den landade i min brevlåda. Det var kul att äntligen få läsa den och det har även varit roligt att höra från de som sett den före mig. Bl a vet jag att jag har inspirerat en fd kollega till min man som hade fått sig en tankeställare över sin roll ombord – OCH inspiration att ta tag i den.

Det är precis det jag hoppas att artikeln ska leda till. Inspiration och motivation till att se fler tjejer göra som jag. Dvs bli mer delaktig och framförallt aktiva med familjens båt. Det finns så många helger att använda den, även när han som är den som kan mest är upptagen med annat.

Lägg loss och våga! Det är lärorikt och spännande och lite läskigt men framförallt väldigt roligt!

20110629-175014.jpg

20110629-175029.jpg

3 reaktioner till “En herrelös båt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s