Fiskarstugan på Käringön

Som vanligt när vi är ute med båten träffar vi många människor. Både kända och okända. Så också på Käringön i helgen. På så sätt fick vi veta att Fiskarstugan hade öppet under lördagen. Trots att jag varit på Käringön många gånger visste ingen av oss något om den men nyfikna som vi är passade vi på.

1957 testamenterades Fiskarstugan till Käringön av Matilda Engström och själva stugan tros vara ända från 1700-talet. Villkoret i Matildas testamente var att stugan inte fick säljas till badgäster så istället fick en hembygdskommitté i uppgift att ta hand om huset. En önskan Matilda hade var att med huset kunna visa hur man bodde förr i tiden. Matilda själv levde väldigt spartanskt så man fick komplettera huset med en hel del.

Som alltid när jag kommer in i ett gammalt hus blir jag helt fascinerad. Både av historiens vingslag men också av sakerna, miljön och känslan i huset. Säkert stämmer den inte helt överens med hur det faktiskt var – det var ju ingen dans på rosor direkt men jag vill gärna tro att de hade det bra på sitt sätt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Medan vi var där fick vi även möjlighet att se på nära håll hur repslagning går till men det skriver jag om i ett separat inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s