Bara det lurar mig så…

När regnet står som spön i backen och det blåser från alla håll samtidigt, då är det faktiskt ok att hoppa över promenaden på lunchen. Faktiskt!

Annars har jag lärt mig faktiskt uppskatta att gå en sväng på lunchen. Med eller utan sällskap.

Tyvärr måste jag erkänna att det nog kan härledas till den Polar Loop som jag köpte för lite mer än en månad sedan. Den som mäter hur mycket jag rör mig och som hela tiden ger mig feedback. Jag får till och med varningar när jag suttit stilla för länge. Maken kallar det en modern stegräknare.

Visst är det så att mitt ”mål” är baserat på den info som jag själv har matat in men det är intressant att se hur stillasittande man (läs jag) är trots att uppfattningen att jag inte direkt är någon soffpotatis. De olika inställningarna gör att det är en kombination av olika aktiviteter som behöver till för att jag ska nå dagsmålet. Det är där lunchpromenaden kommer in. 30 – 50 minuters promenad och ett träningspass på kvällen brukar räcka för att nå målet men de dagar jag inte tränar… Ja, då behövs ofta flera promenader.

Lite kul är det – lite tävling är det och bäst av allt – jag tävlar bara mot mig själv och får massor av hälsovinster på köpet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s