Vägen till vårt nya kök – del 9

Alla dessa val som ska till. Nu senast var det kakel och även om jag visste vad jag ville ha handlade det även om att maken skulle vara ok med det och allra helst till och med gilla det. Det gjorde han så det blir matt vitt kakel i storlek 10 x 40 cm, ljusgrå fog och grå kvartskantlist runt fönstret som ska kaklas in och som avslutning mitt på en vägg (lodrätt). Kaklet ska inte sättas förskjutet utan i raka rader ovanför varandra. Jag tror att det blir lugnast för ögat så.

Foto 2016-02-20 10 33 01

kakelrad

Vad utgår man förresten från? Mitt i fönstret tycker jag känns logiskt. Det är ju liksom ett stort blickfång som det är. Någon som vet?

Själva köket heter Veda och är också vitt och matt och handtagen vi valt till fastnade vi för direkt. Det mesta i köket är stramt och rakt så dess tror vi kommer att bryta av och mjuka upp det stela perfekt.

veda ink handtag

Bänkskivan blev en mörk stenfärgad laminatskiva struktur och med ”liv” i. Den är svår att förklara men jag får visa bättre bilder när den väl är på plats.

bänkskiva

Vi hade bestämt oss för ett kök som var klassiskt och som kommer att kännas modernt i många år och det hoppas jag att vi har fått till nu. Om än med twisten med gashäll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s