När regler ska följas till punkt och pricka

Vissa minnen från sommaren är extra roliga…


När vi kom till Kappeln i Tyskland visste vi att vi behövde tanka diesel. I stadshamnen, som vi låg i, kunde man tanka mellan kl 10 och 12 samt mellan 15 och 17. Nu var det så att det under dagarna var väldigt strömt och att lägga till igen, mellan stolpar, skulle vara lite meckigt. Därför valde maken alternativet dunk. Vi har alltid en extradunk med diesel i båten och de 10 literna fyllde han på båten innan han gick bort mot tankstället som bemannades av en ungdom. Där blev det stopp.

Jag får bara tanka båtar…

Så sade han med inte så lite oro i rösten.

Jag kan bli av med jobbet annars…

Men lösningsorienterad var han för han stängde containern för att följa med maken och se var vår båt låg och lovade komma och hämta oss om någon mer båt skulle tanka. Då kunde maken kliva ombord på den båten och tanka dunken. Det kunde han se var ok att göra utan att han riskerade att bli av med jobbet.

Fem i fem kom han springande. Det hade kommit en båt som skulle tanka och när han hade förklarat läget hade de gått med på att maken skulle få komma ombord och tanka vår dunk.

Med 20 extra liter i tanken kunde vi sedan börja vår färd hemåt igen dagen efter.

 

En reaktion till “När regler ska följas till punkt och pricka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s