En septemberhelg i shorts

Jag jobbade sent i fredags och kom till båten först vid åtta halv nio. Då hade maken hunnit montera vårt nya sittbrunnstält och ordnat mysigt och fint. 


Lördag morgon anslöt sedan även äldsta dottern vi lade loss och styrde norrut. Att hösten är här märks. Färgerna i naturen har skiftat. Vi gick till Mollösund dit även kompisbåten Alinde också anslöt en stund senare. Det var rätt tomt i hamnen när vi kom dit men fyllde faktiskt på lite under eftermiddagen. Uppenbarligen är det inte bara vi som försöket klämma ut det sista av båtsäsongen. 


Det blev en lugn eftermiddag följt av chill och grill med vännerna innan vi somnade gott. 

Idag vaknade vi till en fin dag och även om jag tyckte att vi var lite tidiga fanns det de som varit uppe före oss. Skutan Atene lämnade kajen ungefär samtidigt som vi vaknade. 


Det är fint i Mollösund och det finns massor att titta på (läs fotografera). 

Vi hade ingen brådska hem utan hann med lunch i solen i sittbrunnen innan vi styrde hemåt. Ja, shortsen var på hela helgen och jag hade en liten fundering på att bada. Men nä…


Imorgon börjar hummerfisket och det förbereddes på alla håll. Nu blir det till att  köra i sicksack om vi kommer ut nästa helg. Och det hoppas jag. 


Den här helgen gav mersmak. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s