Från Marstrand till Grötö

Maken skulle jobba en stund på förmiddagen så jag passade på att gå runt ön under tiden. Gillar verkligen kontrasterna från ena sidan där det är kargt och stenigt till andra sidan där det är lummigt och grönt. Helt klart ett verk av väder och vind.

Sist vi var här gick vi norrut först men idag började jag vid Strandverken. Tack och lov lyckades jag undvika att trampa i det nygjutna längs vägen. Någon annan hade inte varit lika uppmärksam och det var ett djupt och tydligt fotavtryck i cementen på ett ställe.

Efter Skallens fyr blir det som sagt lummigare även om vegetationen liksom ändå hukar sig lite efter att i åratal ha utsatts för vind. Gillat nog allra mest de krokiga träden.

Sen kan jag ju inte låta bli att låta tankarna vandra. Vad hände egentligen på stigarna för en sådär 3-400 år sedan. Vad pratades det om runt det här bordet?

Även Nålsögat hann jag med innan vi lämnade Marstrand och styrde söderut.

Vi var rätt ensamma när vi kom fram till Grötö och det dröjde långt in på kvällen innan fler båtar dök upp. Nu ikväll ligger här rätt många båtar.

Vi tog en promenad och hamnade på trevliga Haralds. Det är aldrig fel med ett glas vin på en promenad. Inte heller att gynna den lokala näringen. Tyvärr hade vi redan förberett middagen annars hade det nog kunnat bli även middag där.

Grötö är verkligen en liten oas. Här är fint. Hoppas att kompisbåten Alinde ansluter imorgon.

En reaktion till “Från Marstrand till Grötö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s