Från Grenå till Ebeltoft

Äntligen fick vi seglar lite. Vi lämnade Grenå vid åttatiden, efter att ha tankat. De svaga vindarna gör att det går åt en del diesel för att komma fram men nu kunde vi segla. Visserligen bara med förseglet eftersom vinden kom mer eller mindre rakt bakifrån men vi klagade inte.

Säg den lycka som varar. Efter ett par timmar dog vinden och vi fick rulla in seglet och köra vidare för motor. Vi ville ju komma fram också.

På väg mot Ebeltoft passerade vi Hjelm som är en privat ö där man tyvärr inte kan lägga till. Det går att ankra utanför men vi valde att gå vidare.

De senaste dagarna har vi varit rätt ensamma på havet men idag var det många ute.

Den här båten hade vi följe med rätt länge men vi skulle inte till samma ställe. Ser ni färgen på vattnet. Det är grymt svårt att fånga färgen på bild men vattnet är fantastiskt grönt.

Vi kom fram till Ebeltoft vid lunchtid och fick en jättebra plats men jag har aldrig sett så mycket båt här. Uppenbarligen har Nauticat ett jubileum och båtar från Sverige, Norge och Danmark samlas här för att fira. Det ligger redan ca 30 båtar här och det ska komma 20-25 till under dagen.

Det enda vi orkade göra i den 30-gradig värme (nej-inget klagomål där heller) var att bada och bada lite till. Vi tog oss en sväng upp på byn men det var alldeles för varmt.

Frampå kvällen blev det bättre men det var fortfarande över 20 grader när vi gick och lade oss.

Här blir vi en dag till – minst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s