Från Sæby till Grenaa

Redan fem i sex imorse lämnade vi Sæby för att gå de 59 nm till Grenå.

Vi visste att det skulle vara dåligt med vind men det var till och med mindre än så. Dessutom snurrade vinden och kom från olika riktning hela tiden. Först utanför pirarna till hamnen fick vi 6 m/s från väst men det var så dags då.

Men – vi klagar inte och vi är hemskt glada över vårt soltak. Solen har gassat på oss i över nio timmar.

Framme i Grenå fanns det gott om plats. Hit kommer båtarna sent eftersom det är långt från närmaste hamn och nu ikväll är det nog i princip fullt. Det är klart att det säkert skulle gå att få in en sådär 30-50 båtar till om det var tvunget men lagom fullt kan vi ju säga. Dessutom ät det extremt få svenska båtar här. Tror att jag räknade till fem när jag jag runt på bryggorna.

När man kommer till Grenå äter man på restaurang i hamnen. Där betalar men per timme och så får man äta och dricka hur mycket man vill, ja, även öl och vin.

Klockan är inte mycket men vi är rätt trötta. Maken somnade redan vid åttatiden och även jag är snart på väg i säng. Imorgon ska vi inte vara fullt lika morgonpigga. Vi ska bara gå 25 nm till Ebeltoft.

Under eftermiddagen har vi fått nya bilder på Gnista och hennes valpar. Måste ju bara dela med mig av några av bilderna som yngsta dottern (Gnistas matte) skickade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s